De vestiging CityTec in Alblasserdam heeft de Wecycle Gouden Bakkie Award gewonnen. Dit is een beloning voor het inleveren van energiezuinige lampen en armaturen. CityTec Alblasserdam ontvangt de Award omdat zij in de categorie boven 30.000 lampen het grootste volume heeft ingeleverd.
Hendrik-Jan Sepers (links), directeur CityTec Operations ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Jan Vlak (directeur Wecycle). Foto: Wecycle.
CityTec Alblasserdam is sinds 2008 inzamelpartner van Wecycle. Dat betekent dat dit bedrijf alle energiezuinige lampen zoals tl-buizen, spaarlampen en armaturen verzamelt in veilige inzamelbakken en deze afgeeft aan Wecycle. Via Wecycle worden deze lampen en armaturen optimaal gerecycled.
"99 procent van onze projecten doen we voor gemeenten en provincies", vertelt Wim Pondman, senior inkoper bij CityTec. "Bij het toekennen van opdrachten is het bij deze opdrachtgevers een voorwaarde dat we voldoen aan alle milieu-criteria, zoals de MVO-ladder en ISO 14001. Het goed regelen van de afvoer van afval, zoals lampen en armaturen, is hierbij een must. We vinden dit ook vanzelfsprekend, als je kijkt naar de enorme hoeveelheid materiaal die er op jaarbasis bij ons terugkomt."
Wecycle laat lampen voor meer dan 90 procent gerecycled worden, armaturen voor meer dan 80 procent. Door optimale recycling blijven grondstoffen behouden en schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht.
Voor CityTec is de verantwoorde inzameling en afvoer van afgedankte lampen onderdeel van het MVO-beleid. CityTec heeft als onderdeel van Joulz als eerste bedrijf in Nederland niveau 5 behaald van de MVO-prestatieladder. Naast recycling zet CityTec zich onder andere in voor beperking van energiegebruik, meer diversiteit in de organisatie en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans geven.
CityTec Alblasserdam gebruikt de gratis verschillende inzamelbakken van Wecycle. Als ze vol zijn, haalt Wecycle deze gratis bij deze vestiging op. In totaal zijn ongeveer 1.600 installatiebedrijven inzamelpartner van Wecycle.
In 2013 zamelde Wecycle 1,7 miljoen kilo spaarlampen en tl-buizen en 1,8 miljoen kilo armaturen in en gerecycled via Wecycle. Daarnaast is een half miljoen kilo armaturen geregistreerd. Meer dan de helft van de bijna 4 miljoen kilo energiezuinige lampen en armaturen is afkomstig uit het professionele circuit.
Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.600 producenten en importeurs.
Meer informatie: wecycle.nl.